Träffa Folk You på Folkmusiknatta!

Lördag den 4 november anordnas Folkforum 2023 - i form av tre programpunkter under Folkmusiknatta i Falun.

FolkForum är Folk Yous årliga nätverksträff för våra medlemmar. Alla folkkultur-intresserade i åldern 6-25 år är välkomna att kostnadsfritt besöka våra programpunkter under lördagen och får även gratis inträde till lördag kväll på Folkmusiknatta samt gratis plats i masslogin.

Är du inte medlem i Folk You Folket kan du enkelt bli det online eller i dörren till den programpunkt du vill delta på. 
Anmäl dig till masslogin här! (Det står att anmälan är för funktionärer, men du kan skriva att du deltar i FolkForum så blir det gratis ändå).

Vi träffas på lördag förmiddag och äter frukost tillsammans. Där har vi tid att nätverka och under ledning av Folk You’s ordförande Isa Holmgren samt verksamhetsledare Ina Molin diskuterar vi hur en förening kan vara ett verktyg för att göra grejer tillsammans och inte bara en pappersexcersis. Vi kommer också berätta lite kort om Folk You och presentera vilka medlemsföreningar som finns representerade i rummet. Passa på att träffa och snacka lite med oss, knyta kontakter med engagerade från andra medlemsföreningar och njuta av Folkmusiknatta tillsammans under helgen!  På dagen finns möjlighet att gå på två olika musikworkshopar: Bodypercussion med Johan Joliden och Kreativt låtskrivande med Hanna Enlöf.

För dig som redan är medlem i Folk You:
Alla som är medlemmar i Folk You Folket och som är mellan 6-25 år kan anmäla sig till FolkForum 2023 och får då delta i Folkforums programpunkter, kostnadsfritt boende i masslogin under Folkmusiknatta samt inträde under lördagen till festivalen.
Du kan också ansöka om resebidraget Ung & Pank  för resor på upp till 500kr per person för att delta i Folkmusiknatta, mer info om det hittar du här.

För dig som inte är medlem i Folk You:
Är du mellan 6-25 år (upp till dagen du fyller 26 år) är du välkommen att delta på FolkForums programpunkter även om du inte är medlem sedan tidigare. När du kommer till frukosten eller workshopen kan du nämligen enkelt bli medlem i vår medlemsförening Folk You Folket på plats. Det är helt gratis. 

FOLKFORUM PROGRAM: (LÖRDAG 4 NOVEMBER)

Fredag inleds Folkmusiknatta med Förnatta som ni självklart också kan gå på (glöm inte köpa din biljett bara). Kolla in hela programmet här!

Om du vill ha en
gratis lördagsbiljett till Folkmusiknatta meddelar du det i dörren när du kommer på någon av FolkForums programpunkter så skriver vi upp dig på listan!

Ingen anmälan krävs för deltagande i FolkForum, men meddela gärna om du kommer på frukosten så vi kan planera inköp! Meddela ina.molin@folkyou.se

09:30-10:50
Folk You-frukost: "Föreningen som ett verktyg för att möjliggöra era idéer"

Med Ina Molin och Isa Holmgren.
En gemensam diskussion ledd av
Folk You’s ordförande Isa Holmgren samt verksamhetsledare Ina Molin där vi pratar om hur en förening kan vara ett verktyg och inte bara en pappersexcersis. Vi lyfter några goda exempel och bollar utmaningar och delar med oss av framgångar med föreningsformen.
Den här programpunkten arrangeras i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet.
Lokal: Klubbscenen

11:00-13:00
Workshop i kreativt låtskrivande

Med Hanna Enlöf.
Hanna Enlöf berättar om sitt låtskrivande och sina egna erfarenheter. Hon guidar deltagarna i att utforska sin kreativitet och utvecklas som låtskrivare. Kursen passar lika bra för dig som är van låtskrivare som för dig som är total nybörjare men vill komma igång med ditt eget skapande. Tanken och förhoppningen är att vi alla kan mötas i vårt skapande i en tillåtande miljö där det inte finns några rätt eller fel.

Hanna är låtskrivare, musiker och artist och mest känd som del av duon Good Harvest, men har senaste åren även släppt två hyllade soloalbum. Utöver sitt eget musicerande undervisar hon även på Brunnsvik Creative Music i bland annat låtskrivande.

Rekommenderad ålder: Workshopen har ganska högt arbetstempo, innehåller koncept som bygger på grundkunskaper i musik och vi rekommenderar en deltagarålder från 13 år.
Den här programpunkten arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt och sponsras av Dalakraft.
Lokal: Falurummet

14:00-16:00
Bodypercussion

Med Johan Joliden.
Skapa musik med händer, fötter och kropp. ”Det är ett jättehärligt sätt att musicera och att skapa rytmer med enkla medel”, säger Johan.

Johan är utbildad musikalartist vid Balettakademien i Göteborg och har sedan dess arbetat som frilansande scenkonstnär. Nu är han Konstnärlig ledare för Rättviks Kultursällskap där han senast regisserat & spelat Mattis i succén Ronja Rövardotter i Skålberget. Nu är de i full gång med nästa sommarpruduktion – Emil i Lönneberga på Rättviks Gammelgård. Johan jobbar också som lärare i steppdans vid Musikalakademin i Umeå. Han har tidigare varit med i stepp/stompgruppen JEERK.

Rekommenderad ålder: Workshopen har ganska högt arbetstempo och vi rekommenderar en deltagarålder från 13 år.
Den här programpunkten arrangeras i samarbete med Studieförbundet Bilda Mitt och sponsras av Dalakraft.
Lokal: Falurummet

 

FolkForum 2023 arrangeras av Folk You och UngtFolk i samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda Mitt och Folkmusiknatta 2023 med sponsring av Dalakraft.

Translate