I Ungas Händer

Folk You har en nystartad medlemsförening som samlar unga slöjd- och hantverksintresserade runt om i landet: I ungas händer!

Folk You har en nystartad medlemsförening som samlar unga slöjd- och hantverksintresserade runt om i landet: I ungas händer! Hur kul är inte det? Föreningen kommer framöver att arrangera evenemang, kurser, tävlingar, medlemsträffar och annat som är av intresse för medlemmarna. Du som är 6-25 år och har ett intresse för slöjd eller hantverk är välkommen att gå med, helt gratis förstås.

Kriterier & medlemsinfo:

  • Medlemskapet är för dig 6-25 år. Du räknas som 25 år till dagen du fyller 26 år.
  • Medlemskapet är för dig som är slöjd- eller hantverksintresserad. Antingen håller du redan på med någon form av hantverk, eller så vill du börja. Det går också bra att bara vara nyfiken på ämnet.
  • Det kostar ingenting att vara medlem, och kommer heller inte att göra det i framtiden.
  • Föreningen kommer framöver att arrangera evenemang, kurser, tävlingar, medlemsträffar och annat som är av intressant. Föreningen kommer att arrangera på olika orter i Sverige eller digitalt, så att du som medlem kan delta från hela landet – oavsett var du bor!
  • I Ungas Händer är en ideell förening. Föreningen syfte styrs av dess stadgar. Dessa kan du läsa här.
  • För att fortsätta vara medlem måste en förnya sitt medlemskap varje år. Så kom ihåg att bli medlem ”på nytt” efter nyår.
 
Maila vår verksamhetsledare ina.molin@folkyou.se om du har funderingar kring medlemskapet.

Varför en samlad förening för unga slöjd- och hantverksintresserade?

Vi på Folk You har upptäckt att många unga slöjd- och hantverksintresserade inte organiserar sig i föreningsform – utan sysslar med sitt skapande på egen hand. Därför har vi varit med och bidragit till att den här rikstäckande föreningen startats, med syftet att samla enskilda utövare som inte har egna föreningar. På så sätt kan vi lättare skapa evenemang, utlysa stöd och göra andra spännande insatser som är relevanta för er. Genom att bli medlem i I Ungas Händer, blir du också automatiskt medlem i Folk You.

Varför måste jag gå med i en förening för att ta del av Folk Yous stöd?

Folk You är en av flera ungdomsorganisationer som får statsbidrag från MUCF, Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor. Vi har möjlighet att driva verksamhet för och ge bidrag till er unga genom att ni organiserar er i föreningar. Kravet om att varje medlem måste vara del av en förening och att våra medlemmar ska vara i åldern 6-25 år kommer från MUCF. Våra medlemsföreningar finns över hela landet. Läs mer här.

Translate