SOMMARTÄVLING! SKAPA KURBITS OCH VINN ÅRSPRENUMERATION PÅ TIDNINGEN HEMSLÖJD

Vi vill bjuda in till en kreativ tävling denna sommar! Temat för tävlingen är kurbits, där du får tolka temat i helt valfri teknik. Kanske vill du brodera snirkliga mönster på tyg, tälja i trä eller måla på keramik? Folk Yous kurbitsinspirerade logga som vi gjort potatistryck av kan kanske sätta igång idéer? Var och hur du gör ditt kurbitsmotiv är helt upp till dig! Amatörer som proffs - alla är välkomna att delta. Det viktiga är inte hantverksskicklighet, utan din idé!
⊱Vad är kurbits?

Temat är fritt för dig att tolka – skapa klassiska kurbitsmönster eller lek med formerna på nya sätt. Kurbits är från början en dekorativ målarkonst från Dalarna med en särpräglad dekor av fantasiväxter med stora blom- och bladknippen. Äldre tiders kurbits förekommer oftast i samband med religiösa motiv på väggar och möbler. Idag används stilen på hantverksföremål och inom olika typer av formgivning. Ordet kurbits kommer från latinets Cucurbita, som betyder pumpa. Kanske kan du leta rätt på en pumpaplanta i sommar och inspireras av dess snirkliga sätt att växa på?

⊱Vad är det för pris?

Priserna vi delar ut är tre årsprenumerationer på Hemslöjd – Sveriges största tidning för slöjd, folkkonst och hantverk (värde 659 kr). Tre personer har alltså chansen att vinna!

⊱Vem får tävla?

Alla barn och unga upp till 25 år får vara med och tävla! (Du räknas som 25 år fram till dagen du fyller 26). Du måste också vara eller bli medlem i hantverksföreningen I ungas händer innan du deltar, vilket är lätt och helt gratis. 

⊱Hur du tävlar:

1: Bli först och främst medlem i I ungas händer genom att skicka in din medlemsansökan här.

2: Skapa ditt kurbitsmotiv! Du får tolka temat i helt valfri teknik. Kanske vill du brodera snirkliga mönster på tyg, tälja i trä eller måla på keramik? Folk Yous kurbitsinspirerade logga som vi tryckt med textilfärg på tygkassar kan kanske sätta igång idéer? Var och hur du gör ditt kurbitsmotiv är helt upp till dig! Det viktiga är inte hantverksskicklighet, utan din idé!

3: Fota och skicka in fotot till info@folkyou.se. Ange också ditt namn och din adress i mailet (vi behöver din adress till prenumerationen av Hemslöjd om du vinner).

⊱Hur länge pågår tävligen?

Skicka in ditt bidrag senast 19 augusti! Vinnaren presenteras på vår instagram senast två veckor därpå.

Vinnaren kommer att utses av Folk You’s kansli. Har du några frågor om tävlingen? Maila Folk Yous kommunikatör klara.silvemark@folkyou.se.

Tävlingen arrangeras av Folk You i samarbete med vår medlemsförening I ungas händer. Varje medlemskap i föreningen bidrar till att Folk You kan fortsätta få sitt statliga stöd från MUCF för att driva främjande ungdomsverksamhet inom folkkultur. Läs mer om I ungas händer här!

Translate