Gratis danskurs på Bingsjöstämman

Ung och intresserad av folklig dans? Välkommen till Bingsjöstämman och en gratis kurs för dig 15-26 år, med hallingdansaren Jon Bugge Mariussen.

I samband med årets Bingsjöstämma arrangeras en träff för unga folkmusiker. Tidigare år har musiken varit i ensamt fokus när unga folkensembler träffat etablerade musiker och spelat tillsammans med varandra och dem. I år vill Bingsjöstämman även öppna upp träffen för unga dansare.

Du som är mellan 15-26 år får delta gratis. Träffen på Bingsjöstämman sker tisdag kväll 2 juli (17:00-21:00) och onsdag förmiddag 3 juli (10:00-12:00). Du som deltar får middag på tisdag och lunch på onsdagen. Du kan tälta gratis på gården där träffen genomförs.

Du som vill delta som dansare träffar i första hand Jon och de som deltar som musiker träffar i första hand gruppen BOOT – men det får gärna bli lite samarbeten grupperna emellan.

Det finns planer på att vara med och dansa upp något från träffen som en del av invigningsprogrammet under onsdag eftermiddag. Detta bestäms på plats i Bingsjö. Tiden i programmet blir (i så fall) 16:45, med möjlighet till genrep 13:15.

Är du intresserad? Hör av dig till jon.holmen@folkmusikenshus.se

Sök Ung & Pank för att få resan till Bingsjö betald!

Vi på Folk You vill såklart tipsa om vårt bidrag Ung & Pank som du just nu kan söka, för att få resan betald när du åker på stämmor i sommar. Tryck på knappen nedan så kommer du vill mer information och ansökan.

Om Jon Bugge Mariussen:

Är danskonstnär och slagverkare utbildad vid Høyskolen for dansekunst i Oslo. Han intresserar sig för det rytmiska och musikaliska i dansen och i hans arbete smälter folkdans och perkussion-element samman och skapar nya uttryck. Jon har bland annat jobbat med Västanå Teater, Rum för Dans Oslo samt haft rollen som Fågeln på Det Norske Teaterets uppsättning av Fåglarna. Här kan du se Jon dansa halling på Landskappleiken 2023.

Translate