Sök Ung och pank 2024!

Är du ung och pank? Då bjuder Folk You Folket på resor eller biljetter till evenemang kopplat till folkmusik, -dans eller slöjd/hantverk i sommar och i höst! Du kan ansöka om resor du redan gjort och resor du planerar att göra under 2024.

Ett liv rikt på kultur och som delas med andra är grunden för den fantastiska community som folkkulturen skapat. Som ung är det inte alltid enkelt att få ekonomin att gå ihop med det som behövs för personlig utveckling och nätverkande.

Därför bjuder Folk You Folket på resor eller biljetter till evenemang kopplat till folkmusik, -dans eller slöjd/hantverk i sommar och i höst! Du kan ansöka om resor du redan gjort och resor du planerar att göra under 2024. Du kan göra totalt en ansökan per år, men det går bra att söka för flera evenemang samtidigt!

Den ideella föreningen Folk You Folket delar ut evenemangsstödet Ung och Pank 2024 och bjuder på resor/biljetter upp till 1000kr per person. Du behöver vara 6-25år och medlem i Folk You Folket för att söka. Ansökan 2024 är öppen fram till 2 september.

Så här söker du:

  1. Bli medlem i föreningen Folk You Folket. Medlemskapet är gratis och måste förnyas varje år.
  2. Skicka in ansökan om Ung och pank nedan.
  3. Vi läser och beviljar ansökningar löpande. Du får besked senast en vecka efter sista datum (2 september) om du får bidraget eller ej, men besked kan komma tidigare. 
  4. Skicka in redovisning nedan, där du bifogar kvitton och en bild på dig själv när du är på festivalen/stämman!
  5. Pengarna betalas ut när vi har fått in din redovisning.

Ansökan:

Obs! Du kan göra totalt en ansökan per år, men det går bra att söka för flera evenemang samtidigt.

Redovisning:

Om Folk You Folket

Folk You Folket är en förening för dig som är mellan 6-25 år och rör dig i folk- och världsmusik och -dans sammanhang. Vi har som ambition att förenkla för våra medlemmar att medverka på festivaler, konserter och andra sammankomster. Detta gör vi genom att skapa samarbeten med andra organisationer för att skapa fördelaktiga möjligheter för våra medlemmar, exempelvis genom att dela ut resebidrag och ha medlemsrabatter till olika folkmusikfestivaler. 

Du som är medlem bidrar till att stötta barn och ungas utövande inom folk- och världsmusik och -dans. Medlemskapet är gratis och måste förnyas varje år. 

Folk You Folket är medlemmar i organisationen Folk You och genom att gå med i Folk You Folket väljer du också att bli medlem i organisationen Folk You. Även detta medlemskap är gratis. 

Här ansöker du om medlemskap.

Kriterier för att beviljas Ung och Pank 2024:

  • Du är mellan 6-25 år.
  • Du är medlem i Folk You Folket. Om du varit medlem tidigare år måste du förnya ditt medlemskap för 2024.
  • Du ska åka på ett evenemang relaterat till folk-/världsmusik, -dans eller slöjd/hantverk.
  • Du laddar upp kvitto för din resa samt bilder.
  • Maxbelopp att bli beviljad är 500kr per person.

Observera

Folk You Folket kan dela ut ca 40 st Ung och Pank-bidrag under 2024. Bidragen beviljas löpande under ansökningsperioden och det är först till kvarn som gäller. 

Har du frågor om Ung och Pank? Hör av dig till ina.molin@folkyou.se

Translate