Hej VästkustFolk!

Dags att få en inblick i en av våra medlemsföreningar igen! Här är våra peppiga medlemmar i föreningen och studentspelmanslaget VästkustFolk! Frida Söderström, ordförande i föreningen, har svarat på några frågor.

Hej Frida! Vilka är VästkustFolk och vad brukar ni hitta på i er förening?
VästkustFolk är Göteborgs studentspelmanslag och består av studenter från Chalmers, studenter från Göteborgs universitet och några folkmusikentusiaster som har varit studenter relativt nyligen men inte är det längre. Vi repar en gång i veckan, på tisdagskvällar, och ett rep består typiskt av låtutlärning, övning inför spelningar, fika och jam. Vi spelar också på olika evenemang. Det senaste året har vi bland annat haft spelningar på julmarknaden Jul i Kvarnbyn i Mölndal, spel till dans på folkmusikkafét Allégården i centrala Göteborg, spel till dans på Ornungastämman och spel på Chalmers damkörs vårkonsert som hyllade kvinnliga kompositörer. 

Hur började det hela för er?
Vår förening kom till hösten 2020. Grundaren för föreningen, det vill säga jag, flyttade till Göteborg för att plugga på Chalmers och saknade ett studentspelmanslag att spela med. Jag samlade ihop ett mindre gäng, skrev ihop några stadgar och skickade in en ansökan till studentkåren på Chalmers. Via kompisar spreds ordet och sedan dess har vi försökt börja marknadsföra oss mer öppet för att locka fler medlemmar.

Vad är era bästa tips till andra som vill starta eller driva studentspelmanslag?
Försök att synas mycket! Kom också ihåg att ha kul och inte ta er själva för seriöst. Jamma mycket! Träffa också andra studentspelmanslag så mycket ni kan.

Vad skulle du säga att folklig kultur innebär för er?
Folklig kultur för oss är ett koncept där alla är välkomna. Alla nivåer av musikerfarenheter välkomnas och allas musikaliska bakgrunder är intressanta. 

Läs gärna mer om VästkustFolk på deras hemsida.
Ni når dom också på Instagram och på Facebook.

Verkar föreningen vara något för dig? Info om hur du gör för att bli medlem får du genom att mejla vastkustfolk@gmail.com

Translate