Vinnare i årets sommartävling

Låt oss presentera våra två broderande vinnare i Folk Yous sommartävling 2022!

⊱ 1a pris: Tilia Crona vinner två biljetter till Landsbygdsupproret. Vi blev väldigt förtjusta i småfolket vi upptäckte efter att ha kikat på Tilias broderi en stund. Vi tycker också om att lappen fick följa cellons form och att broderiet tagit sig utanför själva lappen in på jeansjackan som den sytts fast på. Själv skriver Tilia såhär om sitt broderi: 

Motivet som jag valde till mitt folkkulturmärke är en cello. Instrumentet i broderiet har blivit en samlingsplats där olika personer hittar sina egna syften och vinklar. Några undersöker spelandet, andra samtalar, och en tredje vilar. Det porträtterar på sätt och vis hur musiken binder oss samman samtidigt som vi alla är fria att tillägna oss den så som just vi vill. Jag valde motivet dessutom för att jag upplever cellon som en vacker form att utforma ett tygmärke kring, och minimänniskor gör mig glad.

⊱2a pris: Emelie Ekenstedt vinner en årsprenumeration på Hemslöjd för sitt broderi där hon med glatt nybörjarmod härmar en textil teknik med en annan. Vi blev förtjusta i motivets små garnnystan och de båda tröjorna som vinkar. Såhär skriver Emelie själv om motivet:

Jag är nybörjare i broderi men jag gillar att experimentera och testa nya tekniker. Jag har broderat delar av 2 tröjor jag stickade tidigare i år, stickade med olika tekniker: flätstickning och mosaikstickning, vilket jag försökt återskapa med broderistygn. För mig handlar kultur mycket om att kunna vara stolt över det man skapat själv och det som skapats av andra. Det handlar inte om perfektion, utan alla medvetna eller omedvetna val man gjort under arbetets gång som reflekterar dig själv, alla timmar man lagt, all glädje man kan få av det skapade alstret när det äntligen är färdigt och vetskapen att man kan laga och ta hand om det man skapat.

Galleri: Foton från fler bidrag i sommartävlingen 2022

Translate