Ung och pank 2022

Är du ung och pank? Nu bjuder Folk You Folket på din resa till evenemang kopplat till folkmusik, -dans eller slöjd/hantverk som du gjort i sommar eller ska göra i höst!

Ett liv rikt på kultur och som delas med andra är grunden för den fantastiska community som folkmusiken skapat. Som ung är det inte alltid enkelt att få ekonomin att gå ihop med det som behövs för personlig utveckling och nätverkande.

Därför bjuder Folk You Folket på resor till evenemang kopplat till folkmusik, -dans eller slöjd och hantverk i sommar och i höst! Du kan ansöka om resor du redan gjort och resor du planerar att göra. 

Ideella föreningen Folk You Folket bjuder på resa upp till 500 kr per person för dig som är i åldern 6-25. Du måste vara eller bli medlem i Folk You Folket innan du kan ansöka.  

Sista ansökningsdatum är 31 oktober 2022. 

Såhär ansöker du:

Så här söker du:
 1. Om du inte redan är medlem i Folk You Folket så blir du det här: Bli Medlem i Folk You Folket. Medlemskapet är gratis och måste förnyas varje år.
 2. Ansök genom att fylla i ansökan längre ner på sidan.
 3. Vi läser och beviljar ansökningar löpande. Du får besked senast en vecka efter sista datum om du får bidraget eller ej, men besked kan alltså komma tidigare. 
 4. Redovisa sedan dina reseutlägg genom att skicka in kvitton till oss, samt en bild på dig själv från när du är på festivalen/stämman! Detta gör du i ett särskilt formulär som vi mailar ut till dig när du beviljats Ung och pank-medel. 
 5. Pengarna betalas ut när vi har fått in din redovisning.

Om FOLK YOU FOLKET:

Folk You Folket är en förening för dig som är mellan 6-25 år och rör dig i  sammanhang av folk- och världsmusik samt -dans. Vi har som ambition att förenkla för våra medlemmar att medverka på festivaler, konserter och andra sammankomster. Detta gör vi genom att skapa samarbeten med andra organisationer för att skapa fördelaktiga möjligheter för våra medlemmar, exempelvis genom att dela ut resebidrag och ha medlemsrabatter till olika folkmusikfestivaler. Du som är medlem bidrar till att stötta barn och ungas utövande inom folk- och världsmusik och -dans.

Folk You Folket är en av organisationen Folk Yous medlemsföreningar. Du blir alltså automatiskt medlem i Folk You genom att bli medlem i Folk You Folket – dubbelt så bra för dig och helt kostnadsfritt! Läs gärna mer om medlemskap i Folk You här och varför det är så bra!

KRITERIER FÖR ATT BEVILJAS UNG OCH PANK 2022:

 • Du är 6-25 år (du kan söka fram till den dagen du fyller 26 år)
 • Du är medlem i Folk You Folket, eller blir det innan du skickar in din ansökan. Bli medlem här
 • Du har åkt eller ska åka på ett evenemang relaterat till folk-/världsmusik, -dans eller slöjd/hantverk.
 • Du laddar upp kvittot för din resa samt bilder och ca 3 meningar om evenemanget.
 • Maxbelopp att bli beviljad är 500kr per person.
 • Folk You Folket kan dela ut max 40 Ung & Pank-bidrag under 2022. Bidragen beviljas löpande och kan därför ta slut innan 31 oktober.

ANSÖK HÄR:

Inga fält hittades.
Translate