Vill ni få in fler unga i er verksamhet eller i ett projekt?

Varje vecka hela sommaren kommer vi att publicera tips och tankar på våra sociala medier, till dig som vill inkludera unga i olika processer. 

Vårt första tips: Fundera och formulera er kring varför-et!
Är det så att ni brinner för att barn och unga ska få ha inflytande i sitt eget kulturliv? Är ni i behov av föryngring i er verksamhet? Eller är det helt enkelt bara ett krav från bidragsgivaren bakom ert projekt? Finns det kanske någon helt annan anledning? Hur det än ligger till – formulera er och skaffa er en gemensam bild av varför.

Vad som driver er är viktigt att klargöra för den interna kommunikationen – för förståelsen er emellan som arbetar med projektet eller verksamheten. För er kommunikation utåt är det också viktigt, så att er målgrupp vet vad ni drivs av och varför ni vill att de ska komma till just er.


För att ta del av fler idéer, tips och tankar från oss löpande under sommaren – följ Folk You på Instagram och Facebook!