Folk You söker verksamhetsutvecklare med kommunikationsansvar

Jobba med oss! Folk You söker verksamhetsutvecklare med kommunikationsansvar. Sista ansökningsdag 17 november.

Är du en engagerad verksamhetsutvecklare som kan kommunikation eller är du kanske en kommunikatör med projektledaregenskaper? Har du erfarenhet av folkkultur och gillar att arbeta med unga människor? Vill du bidra till att stärka ung demokrati och ungas inflytande i samhället?

Ungdomsorganisationen Folk You söker nu en verksamhetsutvecklare med kommunikationsansvar.

Om tjänsten
Som verksamhetsutvecklare hos Folk You ansvarar du för verksamhetsutveckling med speciellt fokus på medlemsrekrytering och Folk Yous kommunikation. Det innebär ett utåtriktat arbete med stort kreativt utlopp och många sociala kontakter. Du arbetar självständigt men i nära samarbete med övriga kansliet och Folk Yous riksstyrelse.

I tjänsten ingår bland annat nätverkande och att söka och upprätthålla samarbeten med andra organisationer inom kultur- och ungdomssektorn, rekrytering av nya medlemmar och medlemsföreningar, drift av Folk Yous sociala medier och hemsida inklusive content creation samt vissa administrativa uppgifter. Vidare ger tjänsten stora möjligheter till att vara med och utveckla Folk Yous verksamhet i stort.

Vi söker dig som

  • är kreativ och tycker om att skapa nytt
  • har ett relevant kontaktnät inom svenskt kulturliv och folkkultur – gärna med ett fokus på hantverk/slöjd
  • är social, relationsskapande och har god samarbetsförmåga
  • tycker om att arbeta självständigt
  • planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt
  • har kompetens och intresse gällande användande av digitala plattformar för kommunikation
  • har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete inom den ideella sektorn och/eller föreningsliv
  • vana av att arbeta med grafisk formgivning och foto-/videoredigering samt WordPress
  • erfarenhet av projektledning

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med unga och mångfaldsfrågor ur ett kulturperspektiv. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation
Anställningsform: Tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning, målstyrd arbetstid. Kollektivavtal med Unionen, arbetsgivarorganisation är Fremia.

Omfattning på tjänsten: 40%

Önskat tillträde: 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Hela Sverige, arbete hemifrån eller eget kontor. Tjänsten innehåller en del resor.

Sista ansökningsdag: 17 november 2021 (urval kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan detta datum)

Upplysningar om tjänsten lämnas av ordförande Nisse Blomster 073-559 12 30.

Inkom med ansökan, CV och personligt brev senast den 17 november till ordforande@folkyou.se

Hemsida: www.folkyou.se
Facebook: https://www.facebook.com/folkyoufolk/
Instagram: https://www.instagram.com/folkyoufolk/

Om Folk You
Folk You är riksorganisationen för ung folkkultur, en ideell ungdomsorganisation för unga i Sverige som verkar inom folk- och världsmusik, -dans och hantverk med influenser från alla världens länder. Med folklig musik, dans och hantverk stöttar vi ungas organisering för att bygga ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Genom ung folklig kultur vill vi ge en röst och möjligheter åt unga människor! 

Vi ger fasta stöd till våra medlemsföreningar och delar även ut projektbidrag. Vidare agerar vi bollplank och stöttar våra medlemsföreningar vid bidragsansökningar, med kunskap och utbildningar i föreningsteknik samt i administrativt arbete. Folk You samarbetar med ett flertal organisationer inom den ideella kultursektorn. 

Läs gärna mer på https://www.folkyou.se/vad-ar-folk/var-ide/

Translate