Kulturens kurs i nätaktivism i Göteborg

TIPS! Gå kurs i Nätaktivism i Göteborg!

KULTURENS Väst anordnar kurs i Nätaktivism lördagen den 25 november i Göteborg. Kursen riktar sig till dig som är kulturproducent, arrangör eller publik.

Nätaktivisterna jobbar för att utbilda personer i hur rasistiska strukturer fungerar och ger kunskap om yttrandefrihet och källkritik. Genom interaktiva övningar och workshops lär vi oss att känna oss trygga i våra värderingar och att jobba för ett öppet och demokratiskt nät.

Som deltagare får du lär dig vilka lagar som reglerar diskriminering och vad som är tillåtet och inte tillåtet att skriva eller säga på nätet, samt ger förslag på vad du kan göra om någon i ditt flöde sprider rasistiskt näthat.

Kursen pågår från 13:00 till 16:00 och du kommer att ges tillgång till en digital introduktion till ämnet genom mejl, senast två veckor innan kurstillfället. Kursen avslutas med en reflektionsuppgift och information om kurslokal meddelas närmare kurstillfället.

Kursen i nätaktivism anordnas av Kulturens region väst, i samarbete med Ung Media och sker i form av en studiecirkel.
Vid frågor om kursen kontakta Per Sundström på per.sundstrom@kulturens.se

Varmt välkommen!

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdh7zaNOs9scqB076…/viewform

Translate