FolkYoukalender

Ett år har gått och vilket år det blev! Folk You fick år 2016 ihop 1000 medlemmar i åldrarna 6-25 år vilket gav en miljon kronor till barn och unga inom folk-/världsmusik och dans under hela år 2017! FolkYoukalendern har en lucka varje dag i december fram till nyår och varje lucka gömmer ett minne från Folk You året 2017!

Nu är det snart nyår och dags att börja tänka på att förnya sitt medlemskap inför år 2018!

Du som är mellan 6 och 25 år, bli medlem gratis nu så att vi blir tusen medlemmar innan årsskiftet 2017 – 2018. Är du mellan 6-25 år, så får Folk You bidrag för att du är medlem och över 1000 medlemmar i åldern 6 – 25 år ger Folk You 1 miljon kr att fördela till barn och unga inom folk, världsmusik och dans från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

OBS! förnya ditt medlemskap om du varit medlem tidigare, det gäller bara ett kalenderår!

Medlemskapet är gratis, du får ta del av Folk Yous verksamhet och du förbinder dig inte till någonting framöver.

BLI MEDLEM HÄR: www.folkyou.se/bli-medlem

Tryck vidare under rubriken ”Jag är privatperson men vill bli medlem ändå” –> bli medlem

Folk You är en rikstäckande ungdomsorganisation som består av sina medlemsföreningar. Pengarna går till dessa ungdomsföreningar som skapar verksamhet med och för unga inom genren. Har du en sådan ungdomsförening (minimum 60% i åldern 6-26 år), anslut din förening och bli en del av Folk You!

Bakgrund
Som ungdomsorganisation kan man få 1 miljon kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor förutsatt att man har tusen medlemmar i åldern 6-26 år. Detta är pengar som inte kommer ur statens kulturbudget utan alltså blir ett extra tillskott till kulturen!

Om Folk You

Folk you är en ideell ungdomsorganisation för oss som verkar inom folk- och världsmusik och dans i Sverige med influenser från alla världens länder. Med folklig musik och dans stöttar vi ungas organisering för att bygga ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Genom ung folklig kultur vill vi ge en röst och möjligheter åt unga människor!

Varför ska vi ungdomar organisera oss och hur kan det påverka samhället? Vi tror att folkligt kultur, dans och musik är ett bra sätt att förstå det fina med integration och mångfald och att vi genom folklig kultur kan lära känna varandra, inspireras av våra olika kulturer och skapa något nytt. Utan influenser från andra länder hade folkmusiken i Sverige sett helt annorlunda ut.

Vad gör Folk You?
Vi ger fasta stöd till våra medlemsföreningar, hjälper till med kulturens studiecirklar, delar ut ”Ung och Pank?” – bidrag och projektstöd.

Men allt handlar inte om pengar. Ofta behöver unga ideella föreningar stöd med annat som tar tid, till exempel att skriva ansökningar, ta fram årsmöteshandligar, att starta bankkonto eller bara någon att bolla idéer med.

Folk You anordnar även gratis boende och frukost i samband med spelmansstämmor och festivaler för att göra så att fler unga ska få råd att delta. Folk You arrangerarer medlemsträff Folkforum varje år. Sånt och mer kan Folk You hjälpa till med, det är bara att höra av sig till oss med tankar frågor och funderingar.

Ibland är det bästa sättet att hjälpa till genom att stötta andra organisationer i deras projekt. Folk You kan gå in i samarbete med andra organisationer om det är stärkande för barn och unga inom genren, om det utökar Folk You’s nätverk och kan leda till fler framtida projekt tillsammans. Under år 2017 har Folk You stöttat Folkkollo – Popkollo Folkmusik

Årets unga folkmusikband/Folkmusikens hus

Skåne Folk Youth Ensemble

Folkbandskampen

Ethno Crowdfunding/Ethno Sweden

Nisses Folkmusikbuss

Folk och världsmusikgalan

Är du ung och vill ha tips om utbildningar, kurser, föreningar eller festivaler? Då kan du fråga oss.

Bakgrund
Folk You startade som ett initiativ från RFoD – riksförbundet för folkmusik och dans år 2012. Vi blev självständiga år 2016 och har sedan dess jobbat för att utveckla vår organisation. År 2017 fick vi vårt första stöd från MUCF – myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och kan nu driva verksamhet med anställda och fasta stöd till våra medlemsföreningar!

Maila ordforande@folkyou.se om du vill veta något mer =)

Translate