Folkforum – medlemsträff i Hässleholm!

Välkomna till årets Folkforum!
Här möts unga inom folkmusik, världsmusik och dans för att utbyta erfarenheter, utbildas, äta god mat, jamma och dansa.

Kika in på facebookevenemanget!

Denna gång träffas vi i Hässleholm och bor tillsammans på fina Hässleholmsgården! Den lokala Folk You föreningen bjuder på efterfest på Perrong 23.

Årets tema: Hur kan vi verka för ett öppnare föreningsklimat där fler känner sig välkomna och inbjudna att vara med? Vi utvecklar begreppet folkkultur och tittar på hur föreningar kan hitta ny publik och vidga sin verksamhet eller bättre förstå den redan nådda målgruppen.

Alla föreningar anslutna till Folk You får skicka tre deltagare helt utan kostnad. Folk You står för resa, mat och boende. Är ni fler i er förening som vill åka? Hör av er till oss!

Är det något som du vill bidra med under helgen? Kanske en workshop eller en minikonsert? Eller är det något speciellt du önskar att vi hade med på schemat? Hör av dig till oss!

Har ni funderingar för er förenings framtid? Vill ni ha hjälp att komma vidare med era idéer? Under helgen kommer du att kunna boka in dig och din förening för individuell coaching hos Folk Yous ordföranden och anställda.

ANMÄLAN

Preliminärt schema (kommer att uppdateras löpande)

Fredag 17/11
De som åker långväga har möjlighet att komma redan dagen innan.

Lördag 18/11
09:00 – 10:00 – Frukost / Välkomna till Folkforum med presentation

10:00 Publikutveckling
Publikutveckling (audience development) handlar om att målinriktat och långsiktigt arbeta med att bredda antalet besökare eller deltagare. Alltså helt enkelt att få publiken att komma, att stanna och inte minst komma tillbaka.
Det första steget för att börja med publikutveckling är att förstå sig själva och sin egen verksamhet. Först efter den analysen kan varje arrangör bygga vidare på det den redan har.
Dagens seminarier / workshop har fokus på just det: att förstå sin egen organisation och därigenom bli bättre på att nå en ny publik. Miniföreläsningar blandas med praktiska övningar.

Seminarieledare är Bella Stenberg. Bella är frilansande kulturjournalist, föreläsare och utbildad pedagog. Hon var projektledare för förstudien Publiken i fokus och har sammanställt handboken med samma namn. I samband med Göteborgs stadsmuseums utställning Musiklivet i Göteborg 1955-2018 ledde hon samtalsserien Bakom musiken. Just nu arbetar hon som programproducent på Vetenskapsfestivalen i Göteborg.

12:00 Lunch

13:00 – 15:00 Publikutveckling fortsättning

15:00 – 15:30 Fika

15:30 – 18:00 – Diskussioner

19:00 – Middag

21:00 – Efterfest! Hässleholms Folkforum arrangerar efterfest på anrika Perrong 23. Fritt inträde för alla folkforumdeltagare!
Facebookevenemang

Söndag 19/11
09.00 Frukost

11.00 Avslutning

Translate