Tävla i vårt Folk Yul-bingo!

I år har vi på Folk You tänkt om kring den klassiska julkalendern med 24 luckor och istället gjort ett jul-bingo. Det består av 24 uppdrag att välja mellan för att lyckas få fyra i rad på vår bingobricka. Här finns all info du behöver för att vara med!

Såhär går bingon till:

 • Bingon pågår mellan 1-24 december.

 • Efter den 24 december lottar vi ut finfina priser till tre av deltagarna! Du kan vinna en årsprenumeration på tidningen LiraHemslöjd eller Hembygden.Vi lottar bland de bilder/filmer som finns på Instagram under taggen #FolkYulBingo

 • Kryssa genomförda rutor och få fyra i rad: lodrät, diagonal eller vågrät. När fyra rutor i rad är kryssade blir det bingo!

 • För att delta laddar du upp bilder på dina kryssade rutor på Instagram, tillsammans med foton eller filmer där du genomför uppdragen. Du måste även tagga bilderna med #FolkYulBingo och @folkyoufolk. (Obs, för att vara med behöver du då ha ett öppet konto.)

 • Det är vad du skapar under bingo-perioden som räknas. Du kan alltså inte kryssa rutor med sånt du skapat tidigare.

 • Sista dag att kryssa och lägga ut på Instagram är 24 december. Vinnarna avslöjas andra veckan i januari!

Tips:

 • Ett projekt kan generera flera kryssade rutor. Du kanske t.ex. arrangerar ett evenemang där du får se en folkmusikkonsert på samma gång. Eller så täljer du en julklapp till någon och kan då kryssa i både tälj någonting-rutan och hantverka en julklapp-rutan på samma gång.

 • Genom att tagga dina bilder med #FolkYulBingo godkänner du att vi repostar dina bilder/filmer i våra sociala medier och på vår hemsida. 

Vem får delta?

Alla som är mellan 6-25 år! (Fram till dagen du fyller 26 år), du måste inte vara medlem i Folk You för att delta.

Bingobricka:

FRÅGOR OCH SVAR:

Nej, det behövs inte! Det räcker att du kryssat i fyra i rad – vågrätt, lodrätt eller diagonalt. Se exempel nedan.

Då laddar du upp en bild på rutan du kryssat över på instagram, tillsammans med en bild eller film där du genomför uppdraget. Tagga inlägget med #FolkYulBingo och @folkyoufolk.

March står för merchandise och innebär kort och gott nån form av visuell presentation av Folk You i det här fallet. Tänk kreativt! Merch kan t.ex. vara en keps med vår logga broderad på, ett instrumentfodral med de ditmålade orden Folkkultur för unga. Det kan också vara något helt annat – du får fritt tolka uppdraget!

Spela in en liten trudelutt som ni tycker representerar Folk You på något sätt! Om vi hade en podd om folkkultur – hur skulle introduktions-musiken då låta? Behöver det vara proffsigt gjort? Absolut inte, att ni har kul är viktigare!

Det är Folk Yous största medlemsförening, för alla mellan 6-25 år som intresserar sig för folkmusik, -dans eller slöjd/hantverk. Det är helt gratis att bli medlem.

Det är vår verktygslåda för er, med tips om sådant som är bra att tänka på som medlemsförening. Här finns steg-för-steg-guider i att starta och driva förening. Kolla in Folkwebben här!

Vi kommer att kora tre vinnare och har tre priser att dela ut:

 • En årsprenumeration på tidningen Lira.
 • En årsprenumeration på tidningen Hemslöjd.
 • En årsprenumeration på tidningen Hembygden.


Den första vi drar i lottningen får välja pris först, den andra vi drar får sedan välja och den tredje får det pris som då är över.

Translate