Sommartävling! Brodera och vinn biljetter till Landsbygdsupproret eller en årsprenumeration på tidningen Hemslöjd.

Inför Landsbygdsupproret bjöds brodöser från hela landet in att bidra till ett gemensamt broderat verk som sattes ihop till föreställningens scenkostym. Inspirerade av detta vill vi bjuda in till en broderitävling denna sommar! Amatör som proffs - alla är välkomna att delta. Det viktiga är inte skicklighet med nålen, utan din idé till motiv!

⊱Vad är det för pris?
1a pris: Två biljetter till Landsbygdsupproret – en föreställning om drömmar och utopier med Samantha Ohlanders och hennes tremannaorkester. Om byråkrati och rationalitet. Om hopp och att våga tro på något. Och om att Sveriges landsbygders befolkning har en avgörande roll att spela i en rörelse framåt. Upphottad lokalpolitik paketerad som folkmusikshow (värde ca. 500 kr).
Vinnaren får välja valfri spelplats på den långa turnéplanen i höst. Läs mer och se alla spelplatser på riksteatern.se.

2a pris: En årsprenumeration på Hemslöjd – Sveriges största tidning för slöjd, folkkonst och hantverk (värde 498 kr).


⊱Vem får tävla?
Alla unga upp till 30 år får vara med och tävla! Du behöver inte vara medlem i Folk You.


⊱Hur du tävlar:
1: Anmäl dig genom att skicka ditt namn och din adress i ett meddelande till Folk You på instagram eller genom att maila info@folkyou.se. Alla som anmäler sig senast 10 juli får ett litet broderi-kit hemskickat i brevlådan.

2: Brodera ett folkkultur-märke! En helt fri tolkning av vad ordet folkkultur innebär för dig, i ord eller bild. Sätt några stygn i en tyglapp som du sen syr fast på en keps, en ryggsäck, instrumentfodralet, jeansjackan, sykits-påsen, dansväskan eller strumpan. Tyglappen till märket (15x15cm) och broderitråd skickar vi till dig på posten.

3: Fota och lägg upp ditt verk på Instagram och tagga @Folkyoufolk i inlägget. ELLER skicka fotot till info@folkyou.se om du hellre vill det.


⊱Hur länge pågår tävligen?

Skicka in ditt bidrag senast 15e augusti! Vinnaren presenteras på vår instagram veckan därpå (22 augusti).

Anmäl dig senast 10 juli för att få ditt broderi-kit hemskickat. Hinner du inte anmäla dig innan dess får du självklart delta ändå – då använder du bara valfritt eget material.

——————

Vinnaren kommer att utses av Folk You’s kansli. Har du några frågor om tävlingen? Maila klara.silvemark@folkyou.se! Tävlingen arrangeras av Folk You, med stöd från Riksteatern.

Translate