Information till medlemsföreningar om covid – 19

Folk You vill uppmana alla våra medlemmar och medlemsföreningar att hålla sig uppdaterade och följa folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer med tanke på Covid -19 (Corona-viruset). Om ni planerar att arrangera en sammankomst eller ett evenemang ska ni som arrangör göra en riskbedömning för att avgöra om det kan genomföras utan att ni riskerar att förvärra smittspridningen i Sverige och världen. Det är viktigt att alla tänker till en extra gång med sunt förnuft för att skydda er själva och varandra. Ta hand om er!

På folkhälsomyndighetens hemsida hittar ni uppdaterad samlad info som riktar sig till arrangörer här!

Projektbidrag

Folk Yous utgångspunkt med tanke på Covid-19 och beviljade projektbidrag är att visa förståelse och inte dra tillbaka bidrag i första hand.

Folk You vill stötta projekten i den mån det är möjligt även om projekt blir inställda, så länge det finns andra omkostnader att täcka. Om planerna för ert projekt ändras, så kan ni antingen komma med förslag på åtgärder så att ni kan få användning av bidraget på nya sätt, eller om ni har hjärnsläpp och behöver stöd så kan vi titta på ny plan tillsammans. Det viktiga är att ni hör av er om planerna ändras.

Tips om digitala möten

Folk You hade nyligen årsmöte via digitala plattformen zoom. Det gick över förväntan och blev en trevlig mötesdag med nya och gamla ansikten inom Folk You. Hör av er om ni vill testa så kan vi köra en testsession tillsammans! Men det finns såklart väldigt många andra gratistjänster som som funkar jättebra.

Folk You tipsar om Studieförbundet Bildas toppen sammanställning om olika digitala plattformar och hur ni får till ett lyckat digitalt möte. Klicka vidare till Bildas toppen sammanställning här!

Translate