Folk You Frilans

Är du ungdom (under 26 år) och frilansar inom folk, världsmusik och dans?
Folk You Frilans är en nystartad förening som stöttar unga frilansare med bidrag, utbildning och administration.

Bli medlem i Folk You Frilans (tryck här)!

Folk You Frilans startar upp med att arrangera lokalträffar i Göteborg, Malmö och Stockholm dec –  våren 2019. Där hoppas vi få träffa så många unga frilansare som möjligt och utbyta idéer om vilket typ av stöd föreningen ska jobba med i framtiden! Bor du inte i Göteborg, Malmö eller Stockholm, men skulle vilja ha en lokalträff där du bor. Hör av dig till oss så hjälper vi dig arrangera en lokalträff där du bor! (Se kontakt längst ner på sidan).

Första träffen arrangeras i Stockholm på Stallet tisdag den 18 dec – Se facebookevent här: Folk You Frilans – Uppstartsträff Stockholm

Vill du engagera dig?
Folk You Frilans behöver unga frilansare som vill vara med och påverka vilka bidrag som ska delas ut och vilka stöds som ska erbjudas till föreningens medlemmar! Hör gärna av dig om du är intresserad av att vara med i styrelsen eller har frågor! Val av nästa års styrelse kommer ske i mars 2019.

Bakgrund

År 2018 började Folk You titta på olika sätt att kunna ge stöd unga som frilansar inom folk, världsmusik och dans. Hur kan Folk You som paraplyorganisation stötta unga frilansare som inte är samlade i en demokratisk grupp, en förening? Folk You finns för att stötta ungas organisering, dv.s  vi kan bara dela ut stöd till föreningar som drivs av eller för unga. Alltså kan vi inte stötta de privatpersoner som bett oss om hjälp i samma utsträckning som om de var organiserade.

För att komma runt denna knuten provar vi att starta en förening åt unga frilansare. Vi gör proceduren baklänges, i vanliga fall startas föreningar av personer som har något gemensamt och vill göra något tillsammans. Denna gången provar vi att starta en förening åt en grupp enskilda individer som hört av sig och uttryckt att de behöver stöd.

Eftersom Folk You ser ett behov av att stödja unga frilansare som kanske inte institutioner, såsom musikhögskolor, bidragsgivare, arrangörer eller folkhögskolor kan täcka gör vi nu processen baklänges. Vi startar föreningen och bjuder in till lokala träffar för att hitta de som vill engagera sig i föreningen och har erfarenheter de kan dela. Vi vill öppna upp för diskussion och ta reda på hur vi kan verka för unga frilansare.

Allt du behöver göra nu som ung frilansare är att bli medlem och berätta för oss vad du behöver hjälp med. Vi har organiserat en plattform för unga frilansare inom folk, världsmusik och dans, på den plattformen kan du göra din röst hörd. Ju fler ni blir på plattformen, desto mer stöd kan ni få av Folk You. Det finns en styrelse i föreningen Folk You Frilans, men vi behöver vara fler till nästa år, om du är intresserad av att stötta och göra din röst hörd, hör gärna av dig!

Om du har frågor eller funderingar, hör av dig till verksamhetsledare via mailen; emma.swensson@folkyou.se

Translate