Workshop med Wendy Francis i antirasistisk praktik!

Fotograf: Ida Edin

Folk Yous medlemsförening Folkmusiker mot Rasism i Gbg arrangerar workshop i antirasistisk praktik i Göteborg!

Det är enkelt att kalla sig själv antirasist, men vad innebär det i praktiken? Hur kan vi som konstnärer arbeta antirasistiskt? Dags att gå från ord till handling!

Folkmusiker mot rasism Gbg bjuder in till workshop med erfarna föreläsaren, statsvetaren och poeten Wendy Francis bl.a. känd från podden Arga Flickor. Vi diskuterar under Wendys ledning parollen: ”Antirasistisk praktik, vad är det egentligen?” Läs mer om Wendy Francis här: https://www.goodgirlsriot.com/

OBS! Föranmälan via mejl krävs!
Mejla namn till fmrgbg@gmail.com senast 18/4. Det finns begränsat antal platser, du får ett mejl med en bekräftelse när du fått plats. Skriv om du har några inlärningssvårigheter som vi ska ta hänsyn till i workshopen. Workshopen hålls på svenska.

Datum: 22/4-18
Tid: kl 14-17 (ink. paus och lite fika bjuds)
Plats: Artisten (sal c310)
Gratis entré!
Tillgänglighet: Det finns rullstolsanpassade toaletter och entréer.

Alla som är kulturutövare (dans, musik, konst, teater, hantverk osv.) är välkomna! Du bestämmer själv om du är det eller inte. Hoppas vi ses, det här kommer att bli så bra! MISSA EJ!

Workshopen genomförs med stöd av Folk You! Vill du veta mer? Gå in på
————————–————————–————————-
Folkmusiker mot rasism (tidigare Folkmusiker mot främlingsfientlighet) är ett nätverk som bildades 2010 av folkkulturutövare som en motreaktion på SD’s försök till att ”värna” om den svenska folkkulturen. Sedan starten har FMR poppat upp på olika håll i Sverige, ofta på demonstrationer. Nu senast deltog FMR på demon i Gbg mot nazisterna i NMR, bl.a med banderollen ”Polskesväng mot nazigäng.”

 

Translate