Världens Musik och Dans sommarkollo 2015

Nytt för i år är att Folk You deltog i Världens Musik och Dans sommarkollo på Kulturskolan i Bredäng genom att skicka två volontärer som stöd och extra vuxennärvaro under lägret.

De två volontärerna, Emma Swensson och Martin Jutéus infann sig kl 8 på Kulturskolan i Bredäng den 15 juni och var där i fyra fartfyllda dagar med ca 40 barn och ungdomar i åldrarna 8-22 år som deltog i lägret.
Under kursveckan fick deltagarna spela turkisk saz, indisk tabla, orientaliskt slagverk, indisk dans och göra scenografi.
Folk You’s volontärer Emma och Martin fick hjälpa till med alltifrån ensembleundervisning till att ordna med fika. Emma och Martin berättar att det var väldigt trevligt, lärorikt och att det kändes fint att få förtroendet att även hålla i ensemble och förbereda inför slutkonserten,extra kul var det att se alla grymt duktiga barn och unga som spelar och dansar orientaliskt, vänta bara!!!
Martin Jutéus
Martin Jutéus
Translate