Frukostfolket och Folk You på Festivalturné

Folk you har nu i sommar varit ute på en ’festivalturne’ runt om i landet! Grymt kul har det varit och vi har träffat många härliga människor.

Första stoppet var på Ransäterstämman där vi bl a gjorde succé med vår nya föreningen ’Frukostfolket’. Frukostfolket serverade gröt, våfflor, kaffe och te till ungefär 120 personer. Jam blev det givetvis och en hel hög nya medlemmar!

Nästa stopp var på Bingsjöstämman i Rättvik där vi stod och pratade om Folk you. Många intresserade som kom fram och pratade. En hel del nätverkande blev till (och många godissugna kom fram) Frukostfolket var även på plats denna gång och bjöd hungriga stämdeltagare på frukost i en varm och solig morgonsol.

Folkrotfestivalen i Hjärnarp, Ängelholm blev nästa stopp. En härlig festival hemma på spelgården hos familjen Carr. Folk you arrangerade låtkurs med Ale Carr i spetsen som lärde ut låtar med Skånskt tema. Kursen innehöll också samtal om hur det är att vara folkmusiker idag, vilka beslut man tvingas ta och vad man bör tänka på. Väldigt intressant och kul var det att höra på! Kursen avslutades med att vi framförde låtarna på stora scenen under fredagskvällen med husbandet.

Folk You stod även för efterfesten som höll till i intimlogen med konserter, jam och allmän fest. Ett stort tack till banden 232 strängar och Nebel som deltog på kursen och underhöll på Folk you scenen!

korröVeckan därefter bjöd Korrö folkmusikfestival på samkväm. I Folk You-tältet på Korrö var det jam, pimpa ditt instrument, försäljning av Lira, tävling om Kolonien’s nya skiva och dans på världens minsta dansbana. Under fredagen fick vi sol och glatt häng, men tyvärr brakade ett regnoväder loss under lördagen. När det regna som värst lyckades Folk You få till ett kort möte med SkåneFolk Youth Ensemble om en ny region Skåne Folk You medlemsförening som är på gång, jättekul och fortsättning följer!

VINNAREN av Kolonien’s ny skiva blev EMMA DUBERG!!

Kort och gott har det varit en kanonsommar med många nya medlemmar och samarbeten som knutits!

Vill ni träffa folk you i festivalsens dimma bör ni kommer till Grebbestad folkmusikfestival, 5 sept. Där vi kommer avsluta festivalturnen!
Frukostfolket är en förening startad av projektledarna i Folk You. Syftet är att på ett roligt och lättsamt sätt få in medlemmar till organisationen. För ju fler medlemmar vi är, ju mer pengar får vi. Som i sin tur resulterar i att vi kan stödja er, våra medlemmar! I fler roliga och större projekt framöver! Utöver detta är också givetvis syftet med föreningen att bjuda alla underbara festivaldeltagare på en god frukost, jam och härligt häng med nätverkande! Föreningen är väldigt ny, ett halvår. Men visionen är att vi ska kunna delta på ALLA stämmor och festivaler runt om i Sverige! Detta kräver ju också drivna och peppade människor som lagar frukost. Är du just den personen som vill hjälpa oss med detta?! Maila då till våran ordförande i Frukostfolket: emma.swensson@folkyou.se

Translate