Inbjudan till Folk möter Hiphop

Det här är en speciell inbjudan till dig som håller på med folkmusik eller folkdans och vill delta i ett öppet jam helgen den 29-30 oktober på Arena 305 i Malmö. Lördagen kommer fokusera mer på musik och den andra dagen mer på dans. Ju fler som deltar i jam, desto roligare och mer energifyllt blir det. Detta är en del utav ett projekt som ska skapa ett möte mellan folkkultur och urbankultur. Det mesta utav programmet är redan satt men om du skulle vilja hålla i en workshop eller uppträda så finns det ännu möjlighet och en liten budget för det. Framförallt söker vi fler som vill delta i musik och dansjam. Om du tycker det låter intressant så hör av dig till: erikmarcuslampe@gmail.com

Beskrivning av projektet
Folk möter Hiphop är ett öppet och kostnadsfritt event som som bjuder in till att ta del utav workshops och jam med professionella konstnärer med rötterna i Malmös folk- och hiphopscen. Kom och prova på saker som scratching, looping med folksång, rap och folkdans. Lördagen innehåller även ett panelsamtal kring hur traditioner förs vidare och hur kulturerna utvecklas med tiden, där konstnärerna pratar om sina inspirationer och sitt skapande. Håller du på med någonting inom folkkultur eller hiphop och vill delta så är du varmt välkommen att vara en del utav de öppna jam som hålls som avslutning utav bägge dagar. Förbered dig på en rejäl remix utav de bägge kulturerna.

Interaktivitet i levande musiktradition
Både inom hiphop och den svenska folkkulturens uttryck är interaktion och deltagarkultur betydelsefulla delar av kulturen. På dansgillen eller rappbattles är en del av konceptet att ha en liten skillnad mellan det som händer på och av scenen. I Folk möter Hiphop tar vi fasta på det interaktiva uttrycket genom att bjuda in till öppna workshops och jam med erfarna konstnärer. Folk möter Hiphop vill visa två levande kulturer i Malmö och med interaktivitet som medel skapa ett sant kreativt möte och en dialog för framtida krosskulturella samarbeten.

Projektet är ett samarbete mellan Kulturens bildningsverk, Kulturell Uppercut, Malmö Folk och Arena 305 med stöd från Malmö Stad.

Upplägg
Dag 1: Lördag 29/10, 15.00 – 18.30
Fika & Panelsamtal
Workshops: Rap med Toju Jemide // Looping och folkmusik med Brita Björs // Looping och bettproduktion med Zaquan
Jam!

Dag 2: Söndag 30/10, 15.00 – 18.30
Workshops: Breakdance med Bogdan Bizic // Halling // Scratching med Dj KCL // Rap med Dimitri
Dansjam!
Avslutningsmiddag

Kostnad: Gratis!

Translate